Заместник-министър д-р Динко Странски ще отговаря за следните дирекции на Министерството

...
Заместник-министър д-р Динко Странски ще отговаря за следните дирекции на Министерството
Коментари Харесай

Меджидиев разпредели ресорите в Министерството на здравеопазването

Заместник-министър доктор Динко Странски ще дава отговор за следните дирекции на Министерството на здравеопазването: " Лечебни действия “, " Опазване на публичното здраве и здравен надзор “, както и дирекция " Търговски сдружения и благосъстоятелност “.

 

Д-р Странски ще управлява работата на Изпълнителна организация " Медицински контрол “, на Националния център по заразни и паразитни заболявания, на Националния център по трансфузионна хематология и районните центрове по трансфузионна хематология, на Националния център по радиобиология и радиационна отбрана и на Националната експертна лекарска комисия.

 

Той ще дава отговор и за центровете за незабавна здравна помощ, както и за признание на професионални квалификации по контролирани медицински специалности и специалности в системата на опазването на здравето.

 

Заместник-министър Катя Ивкова ще реализира съгласуваност и надзор върху политиките в системата на опазването на здравето в областите на активност на дирекциите " Международни планове и стратегии “, " Европейска съгласуваност и интернационално съдействие “, " Електронно опазване на здравето “ и " Защита на правата на пациентите “.

 

Тя ще реализира надзор върху активността на Центъра за асистирана репродукция и Националния център за образование и подготовка в системата за незабавна здравна помощ. Тя ще дава отговор и за домовете за медико-социални грижи за деца и за центровете за сложно обслужване на деца с увреждания и хронични болести.

 

Заместник-министър доктор Александър Златанов ще реализира съгласуваност и надзор върху политиките в системата на опазването на здравето в следните дирекции на министерството: " Бюджет и финанси “, " Лекарствена политика “, както и отдел " Обществени поръчки “ в дирекция " Стопански действия и публични поръчки “.

 

Д-р Златанов ще реализира надзор върху Националния център по публично здраве и разбори, Изпълнителната организация по медикаментите, Националния съвет по цени и реимбурсиране на лекарствените артикули, както и върху активността на районните здравни инспекции и държавните психиатрични лечебни заведения.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР